EMS træning vs. funktionel træning

I dag findes der mange forskellige former for træning, hvor nogle er mere populære og effektive end andre. En af de nyeste tilføjelser er EMS træning, som i øjeblikket vinder hastigt frem. EMS træning er et glimrende alternativ eller supplement til funktionel træning. I denne artikel vil vi gennemgå lighederne og forskellene mellem disse typer træning. Læs med og få svar på, om EMS træning er noget for dig, eller om du skal kaste dig over funktionel træning i stedet.

Tidsforbrug

En af de mest markante forskelle mellem EMS træning og funktionel træning handler om tidsforbruget.

EMS træning kan udføres på blot 20 minutter, mens funktionel træning ofte vil tage mellem 60 og 90 minutter, hvis du ønsker at træne alle de største muskelgrupper. Dette gør EMS træning til et ideelt valg for dem, der har en travl hverdag, men stadig ønsker at få en effektiv træning.

Påklædning

Et andet område, hvor EMS træning og funktionel træning adskiller sig, er i forhold til påklædningen.

EMS træning bør altid udføres i specialudviklet tøj for at sikre optimal effektivitet og sikkerhed. Dette tøj består af EMS undertøj, der er designet til at lede elektriske impulser til de relevante muskelgrupper, samt en EMS dragt, der dækker hele kroppen og sikrer en jævn fordeling af impulserne. Det er vigtigt at bemærke, at du har mulighed for at vælge mellem at købe eller leje dit EMS træningstøj.

Funktionel træning kan udføres i alt slags træningstøj.

Effekten

Når det kommer til træningseffekten, er det ikke muligt at konkludere, om EMS træning eller funktionel træning er bedst. Dette skyldes, at det er meget individuelt, og resultaterne afhænger af træningsintensitet, træningsfrekvens osv. Begge typer træning kan være effektive, hvis de udføres korrekt og med tilstrækkelig intensitet.

Motivation

Motivation spiller en vigtig rolle i enhver træningsform, og her er der også forskelle mellem EMS træning og funktionel træning.

Der kan argumenteres for, at det ofte er nemmere at bevare motivationen, når man dyrker EMS træning, da træningen altid udføres under vejledning af en dygtig og motiverende instruktør.

Funktionel træning udføres typisk på egen hånd uden en personlig træner. Dette kræver mere selvdisciplin og motivation for at opnå resultater.

Den ene form for træning udelukker ikke den anden (men husk restitution)

Det er vigtigt at huske, at den ene form for træning ikke behøver at udelukke den anden.

EMS træning og funktionel træning kan begge være en del af en varieret træningsrutine. Det er dog vigtigt at huske på betydningen af restitution mellem træningspassene. Begge typer træning kan være krævende for kroppen, og derfor er det vigtigt at give kroppen tid til at hvile og komme sig mellem træningspassene.